Info Trine Toft

TRINE TOFT

Værksted:

Skråvej 1, Smollerup
7850 Stoholm

Tlf.: 97 54 23 04

Hjemmeside: www.trinetoft.dk

Facebook: www.facebook.com/KeramikerTrineToft

E-mail: tt@trinetoft.dk

Uddannet på keramiklinjen på Århus Kunstakademi.

Hos mig finder man ingen af de pæne, blanke glasurer, som keramisk kunsthåndværk oftest er kendetegnet ved, for det er netop det rå og varierede i overfladerne, som fascinerer mig, og som ansporer mig til at teste materialernes muligheder indenfor keramikken.

Foruden glasurerne anvender jeg forskellige brændingsmetoder til at opnå de ønskede overflader. Mest speciel er nok muffelbrændingen, hvor keramikken pakkes ned i en muffel (en lerbeholder) sammen med bl.a. tang og muslingeskaller, som under brændingen afsætter spor på overfladen, som dermed bliver helt unik.

Mine store, sorte værker er oftest stentøjsbrændt med askeglasur, som giver en rustik, jernlignende overflade. Desuden arbejder jeg med bl.a. krympeglasurer.

Jeg fremstiller udelukkende unika – ofte store krukker, fade, skåle med rustikt præg. Periodevis arbejder jeg også med skulpturer.

Keramikken fremstilles på mit værksted ved Stoholm, hvor jeg desuden har et værkstedsgalleri, som er åbent efter aftale. Her vil du have mulighed for at se mange af mine større værker, som kun vises i begrænset omfang i Lertøj.